Praktisch

Hoe verloopt de ballonvaart?

Samen met U spreken we een datum af wanneer U kan meevliegen. Indien de weersomstandigheden een mooie en veilige ballonvaart toelaten wordt U tijdig plaats en tijdstip van afspraak doorgegeven. U kunt zelf de opstijglocatie bepalen indien U reserveert voor een volle mand (5 à 6 passagiers). Het opstijgterrein moet minimum 50m x 50m zijn ! Bij slechte weersomstandigheden wordt de vaart uitgesteld naar een nieuwe datum.

Op het opstijgterrein krijgt U eerst een briefing waarna de crew begint met het klaarmaken van de ballon. U kunt zelfs, indien U dit wenst, een handje toesteken. De luchtballon wordt gevuld met warme lucht, alle passagiers kunnen instappen en enkele ogenblikken later geniet u van een prachtig 360° zicht.

Het ganse avontuur duurt ongeveer 3 uur, de vaart zelf gemiddeld 1u à 1u30. De beslissing om de vaart te laten doorgaan wordt enkel door de piloot genomen, veiligheid voor alles ! Uw familie, kennissen, vrienden,… kunnen tijdens de vaart achter onze volgwagen rijden zodat iedereen bij de landingsplaats geraakt (er is steeds radiocontact tussen de ballon en de volgwagen). Ook voor hen is dit een fantastische ervaring.

De vlucht wordt afgesloten met een glaasje champagne voor de passagiers. Vrienden, familie,… krijgen ook een drankje en een hapje aangeboden.

Alle passagiers krijgen een vluchtcertificaat mee.

 

Heeft u vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen